ANNONS
#kontakter
#Nätverk

Så använder du ditt nätverk – Anna Forsberg berättar

Erik Sturesson


Ansök på TechBoat.se Ansök på TechBoat.se

Nu intervjuar vi Anna Forsberg som är proffs på hur du använder dig av ditt nätverk. Vi lyssnar på hennes tips för att höra hur du kan använda dig av dina kontakter. Notera att många gånger du får nytta av dina kontakter så är det via dina vänners, vänners kontakter. Det vill säga tredje ledet ut, inte dina närmaste kontakter.

Få nytta av ditt nätverk

Några sammanfattade tips kring hur du använder ditt nätverk

  • Hjälp andra först, fråga vad andra kan behöva hjälp med. Då visar du att du är en omtänksam person och fler vill då hjälpa dig.
  • Var inte rädd för att berätta när du behöver någonting, annars får du inte nytta av alla kontakter du har som vill ställa upp för dig.
  • Sätt mål inför nätverksaktiviteter. Exempelvis att du ska dela ut 5 visitkort eller stanna minst 30 minuter på ett mingel.
  • Följ upp med de du träffar eller de som givit dig ett tips om någon eller något! Då visar du tacksamhet och andra kommer vilja hjälpa dig igen.

Lycka till!

Annons:


Erik Sturesson

VD på Student Node AB. Ser till att talanger får träffa rätt arbetsgivare och yrkesverksamma i sin bransch på ett personligt sätt redan under studietiden.
http://studentnode.com


Kommentarer på detta inlägg