ANNONS
#Cv
#jobb
#karriär
#student
#utbildning

Cv skolan – Så fyller du ditt Cv

Johanna Patricius


Ansök på TechBoat.se Ansök på TechBoat.se
Att ge sig ut på jobbmarknaden är allt annat än lätt, vare sig man är nyutexaminerad student eller mitt uppe i studentlivet på jakt efter ett extrajobb. Många företag kräver olika egenskaper men att veta exakt vilka egenskaper som kan vara bra att lyfta fram på sitt Cv är inte alltid det lättaste.  2013 genomförde den brittiska tidningen The Guardian en undersökning på den stora engelska sökmotorn, Adzuna i egenskap att hitta de tio vanligaste fraserna som arbetsgivarna i Storbritannien använde sig av i jakt på folk. Även jobbannonsören Monster gjorde en liknande undersökning år 2011 tillsammans med Saplo.com.

The guardian

 1. Organiserad
 2. Kommunikationsförmåga
 3. Motiverad
 4. Kvalificerad
 5. Flexibel
 6. Examen
 7. Engagerad
 8. Passionerad
 9. Bevisad kompetens
 10. Innovativ

Monster.se

 1. Noggrann
 2. Strukturerad
 3. Självgående
 4. Flexibel
 5. Serviceminded
 6. Prestigelös
 7. Ansvarstagande
 8. Stresstålig
 9. Samarbetsvillig
 10. Tävlingsorienterad

Som man kan se i tabellen så finns det en hel del likheter bland de egenskaperna arbetsgivarna söker efter. Men räcker det då att endast sätta upp dessa egenskaper på sitt CV? Precis som i ett matematikproblem räcker det inte alla gånger att skriva svaret, eller som i det här fallet den efterfrågade egenskapen utan det kan vara bra att utveckla och förklara varför man anser sig besitta dessa egenskaper. Det bästa sättet är genom olika jobb eller aktiviteter. Nedan tipsas om tre olika typer av organisationer som man kan engagera sig i.

Många av dessa organisationer innehåller styrelsearbete, något som kommer att komma väl till användning i framtiden. Att veta hur det är att sitta i en styrelse och hur en organisation är uppbyggd är egenskaper som du kommer ha god nytta av inom många områden i livet.

Det här kan ge ditt Cv pondus

Partier och respektive ungdomsförbund

De politiska partierna idag är alltid i behov av volontärer, inte bara i valperioder. Det ska fortfarande kampanjas, politiken ska utvecklas och medlemmarna ska engageras. Under mellanvalsperioder finns det även större möjlighet till olika former av utbildningar och chans att förändra politiken.  Både partierna och ungdomsförbunden ger möjlighet till breda kontaktnät och möjlighet att förändra.
För dig som: Brinner för samhällsfrågor

Kårer och föreningar på universiteten och högskolorna


Vilket universitet eller högskola du än går på så brukar det finnas stora möjligheter att engagera sig i både kårer och föreningar. Stockholms universitet till exempel har en rad föreningar beroende på intresse och utbildning, till exempel fakultetsföreningarna eller studentkåren. Det finns även möjlighet att starta upp en egen förening.
För dig som: Är student

Religiösa samfund


Det finns många olika religiösa samfund att engagera sig i vart man än vänder sig och många brukar även ha aktiviteter i veckorna. En perfekt plats för dig som är troende av något slag, vill träffa likasinnande och samtidigt vara med och utveckla.
För dig som: Är troende

Annons:


Johanna PatriciusKommentarer på detta inlägg