ANNONS
#förhandla
#förhandlare
#förhandling
#frågor

Du är en förhandlare!

Katarina Biertz


Ansök på TechBoat.se Ansök på TechBoat.se

Hej min bäste förhandlare!

Min passion är att förhandla och jag älskar att dela med mig av mina bästa förhandlingstips i mina föreläsningar och workshops. Jag intervjuar också framgångsrika förhandlare, entreprenörer, politiker, domare, coacher i Sverige och utomlands och fråga hur de gör i sina förhandlingar.

Både jag och personer jag intervjuar kommer att bjuda dig på ett ”smörgåsbord” bestående av olika förhandlingstips. Jag vill gärna att du provar tipsen, ger mig din feedback och delar med dig av dina erfarenheter vidare så att vi får en värld med bättre förhandlare, alltså människor som vill få något mera i livet och provar olika strategier för att få det.

Är vi överens? Om ditt svar är ”JA” då sätter vi igång.

Idag vill jag ge dig, som välkomstgåva, mitt mest värdefulla tips ever, en process bestående av 3 steg! Processen är applicerbar både i affärer och i privata angelägenheter.

  1. Bestäm vad är det du vill ha – vad får ditt hjärta att slå snabbare och du ler och känner stor glädje av att ha det i ditt liv.
  2. Lokalisera personen/företaget som skulle kunna ge dig det du vill ha och sist men inte minst
  3. (och nu kommer det viktigaste) – fråga ”the magic question” med meningen ”jag vill ha det här och skulle jag kunna få det”.

Du kanske tänker – det var ju lätt och självklart. Nyckeln i processen är att komma fram till vad du vill ha och på ett smart sätt delge dina tankar till den andra personen eftersom vi inte kan läsa varandras tankar. Processen för detta är lätt att förstå och följa, vilket jag berättar mer om i nästa blogginlägg.

Förhandlare börjar jobba med sig själva.

Förhandlare börjar jobba med sig själva.

En bra förhandlare börjar med sig själv

Problemet med att förbereda sig inför förhandling är oftast att man börjar tänka för mycket på ”worst case scenario” och överanalyserar potentiella utfall. Hjärnan upptäcker och skapar gärna alla möjliga scenarion och tankar – ”det kan ju inte vara så lätt”, ”det är omöjligt” och den börjar hitta på URSÄKTER för att inte ställa frågor till motparten. Känner du igen det här? Du måste exempelvis våga fråga om man kan få ett bättre pris eller andra mervärden, annars kommer du aldrig få det. Därför börjar varje förhandling oavsett storlek med dig själv och oftast mycket tidigare än själva fysiska förhandlingen sker. Den inre förhandlingen kan pågå i veckor, månader och i värsta fall år. Olika exempel på förhandlingar kan vara att kontakta en viss arbetsgivare eller den snygga tjejen/killen eller börja träna. Ingen förhandling är för stor eller för liten för hjärnan. Den är uppfinningsrik och hittar alltid vägar att fly action och ansvaret eftersom hjärnan är programmerad för att skydda dig, inte för att du ska få mera glädje, kärlek, tid, energi och pengar i ditt liv.

Du måste våga ställa frågor för att få det du vill ha som förhandlare” ~ Katarina Biertz

Gör övningen för att bli en bättre förhandlare

Din uppgift i den här situationen blir att observera beteendet (dina tankar) och röra dig framåt mot ditt mål oavsett vad din hjärna säger, alltså komma fram till bästa möjliga utgång för dig, vem som kan ge dig det och sedan kontakta den personen. Stanna upp ett par minuter och fundera på vad det är du vill ha i ditt liv privat eller i business, vem kan ge dig det och har du redan frågat personen/företaget?

Om du inte har frågat – ska du göra det och när? Om du har frågat och fått ett negativt svar – ska du fråga igen (samma eller kanske en annan person) eller hitta någon annan person/företag som kan vara intresserade?

Du har en vecka på dig att genomföra detta. Den som delar med sig av sitt mål, hur det har gått och tankar kring uppgiften får möjlighet att vinna ett helt kostnadsfritt coachsamtal i 30 minuter med mig.

Lycka till och vi ses snart!

Katarina Biertz

Jurist – Förhandlare – Coach – Entreprenör

 

Annons:


Katarina Biertz

Jag är jurist, förhandlare, coach och entreprenör. Född och uppvuxen i Ryssland. Idag jobbar jag huvudsakligen med fastighetsrätt, investerare och är aktiv i flera bolag. Jag förhandlar dagligen både för mina klienter och mig själv och mina företag.
http://katarinabiertz.com/


Kommentarer på detta inlägg