ANNONS
#Framtidsmässan
#Jobb Stockholm
#jobbsök
#Offentlig sektor
#Stockholms Universitet

Framtidsmässan lockar internationellt

Andreas Andersson


Ansök på TechBoat.se Ansök på TechBoat.se

Framtidsmässan är mässan för offentlig sektor,  den gick av stapeln och intresset i år var större än nånsin. Mer än 3000 besökare kom till Stockholms Sports Center vid Stockholms universitet. Vad hade besökarna för tankar kring mässan och vad ville de få ut av den?

Vi intervjuar på framtidsmässan

Emanuelle Floquet -Frankrike

Besökaren Emauelle Floquet ifrån Frankrike ville höra föreläsningarna.

Besökaren Emauelle Floquet ifrån Frankrike ville höra föreläsningarna.

 

-Jag är här för att gå på föreläsningarna. Det är även en möjlighet att knyta nya kontakter. Tidigare har jag bott i Frankrike och Storbritannien, jag har studerat språk så jag vill helst arbeta inom migrationsverket där jag kan använda mina språkkunskaper.

Vad har du fått för intryck än så länge?

-Den här mässan känns stor och dynamisk och den blir större varje år. Den är ett bättre sätt att träffas än genom en dator, det här är på riktigt.

 

Christoffer Jönsson -Sverige

Christoffer Jönsson knyter kontakter på mässan.

Christoffer  Jönsson knyter kontakter.

 

Chrstoffer studerar samhällsplanering och gör sista året på SU, han hade liknande tankar kring varför han besökte framtidsmässan.

-Nu ska man ju ut på arbetsmarknaden så det är bra att att knyta lite kontakter och framför allt se vilka möjligheter som finns.

Vad tror du fördelarna är med att träffas genom en mässa?

-Jag tycker att fördelarna är att man får kontakt på ett helt annat sätt när man ses. Sen finns det stunder och moment där det absolut går att jobba digitalt men jag tror att i inledande faser så är det alltid bra att träffa människor och lära känna varandra lite. Sen när man förstår varandra bättre kan man jobba digitalt.

Edvard Llorent och Fayed Ahmed-Spanien, Sudan

Studenterna Edvard Llorent

Teknikstudenterna Edvard Llorent & Fayed Ahmed.

 

Vännerna Edvard och Fayed hade rest ifrån Gävle för att besöka mässan. Båda studerar till Energisystemingenjörer vid Gävle Universitet.

Vad har ni fått för intryck av mässan?

-Väldigt bra hittills, vi har fått massa kontakter och träffat organisationer vi inte hört talas om tidigare så jag är jättenöjd att jag kom hit, säger Fayad.

Edvard: Ja den här framtidsmässan är väldigt nyttig. Jag tror att det kanske är lättare om man är ifrån Sverige ursprungligen och har språket men vi har fortfarande träffat massa nya organisationer och företag så det ökar chanserna för jobb.
Vad har ni för förväntningar?
-Nya möjligheter, att kunna knyta kontakter med nya företag och organisationer.  Jag tror att det är bättre att träffas såhär på en mässa än att arbeta digitalt. Det är klart att digitalt är bra men vid första kontakten så är det viktigt att se vem man pratar med, enligt Edvard.

Fayad: Ja, båda metoderna fungerar men det här är mer effektivt.

Konklusion

Det fysiska nätverkandet verkar inte vara över ännu. Om 20 år kanske mötena sker i vardagsrummet med 3d glasögon men i dag fungerar fortfarande mässor. Både arbetsgivare och arbetstagare gillar att kunna träffas och prata över borden. Många besökare hittade arbetsgivare de inte visste fanns, bytte kort, åt popcorn och såg allmänt nöjda ut. Glad överraskning var den stora internationella spridningen hos besökarna, kompetens ifrån Amsterdam, Spanien, Sudan, Frankrike m.m. fanns där.

Annons:


Andreas Andersson

Andreas Andersson är praktikant som Content Manager på Student Node och studerar Digital Content Design på Medieinstitutet. Andreas gillar japanprylar och studenter.


Kommentarer på detta inlägg