Vilka fördelar med traineeprogram finns?

Vilka fördelar med traineeprogram finns?

Ansök på TechTower.se Ansök på TechTower.se

 

I samarbete med Forefront Consulting hälsar vi på Lovisa Forstadius som berättar om deras traineeprogram och fördelar med traineeprogram. Men innan du kollar på video-intervjun nedan ska kan vi klara ut vad ett traineeprogram egentligen är, eller hur?

 

Detta säger Wikipedia om trainee: ”A trainee is an official employee of the firm that is being trained to the job he/she was originally hired for. Literally an employee in training.” Så du blir alltså upplärd under en viss period, men får en riktig anställning. I Sverige innebär det att du på alla seriösa företag också får en lön, men kom ihåg att i detta mer internationella samhälle inte alls är likadant i andra länder! I Sverige är det är ofta ”praktik” som är oavlönat eftersom den ingår i skolans utbildning.

 

Sammanfattade fördelar med traineeprogram

 

  • Lära känna bolaget – kultur och värderingar ska bli rätt matchat mot individen. Du får insikt i hur allt fungerar under en bra upplärningsperiod.

 

  • Lära känna konsultrollen och gruppen av individer man jobbar med.

 

  • Få stöttning av mentorer och utbildning. Detta är bra för dig eftersom du blir välpreparerad och inte begår grundläggande misstag inför att du träffar kunder eller andra inom bolaget.

 

Många företag vet hur de ska ta hand om juniora som kommer in på företaget så att du inte ”slängs in” direkt framför en kund och ska leverera en bra tjänst eller liknande. De flesta företag gör såklart detta på ett bra sätt så att du hinner komma in i företaget först, oavsett om det heter traineeprogram eller inte. Du som student kan tänka att någon som har ett traineeprogram på något sätt har formaliserat processen för hur man ska ta in juniora. Det är ett tecken på att man tar in andra unga i din ålder, att man har ett standardiserat och förhoppningsvis bra sätt att lära upp dig på samt koll på hur man får dig att stanna. Ett traineeprogram är nämligen en investering i att träna upp dig, skulle du sluta så skulle företaget gå back. Så du kan tänka att, om du och företaget känner att ni matchar, då är såklart också syftet att du ska fortsätta där :).

 

Författare:

Erik Sturesson

Erik Sturesson

VD på Student Node AB. Ser till att talanger får träffa rätt arbetsgivare och yrkesverksamma i sin bransch på ett personligt sätt redan under studietiden.

Annons: